Hvor mange billeder skal jeg have på min hjemmeside?

De rigtige billeder kan transformere din ordinære hjemmeside ind til en enestående hjemmeside hvor man ikke er i tvivl om brandet. Billeder er en rigtig god måde at vise et produkt eller det generelle tema på en hjemmeside på. Det skaber følelser hos besøgeren og gør det nemmere at relatere sig selv til den givne situation.

Billeder er en rigtig god måde at fremvise hvor ens produkt bliver unikt og hvilken form for værdi det kan skabe for forbrugeren.

Infoposters er en anden måde hvorpå man let kan give forbrugeren et overblik over hvad ens produkt kan, eller en generel viden om emnet.

Men det er også vigtigt at man ikke propper sin hjemmeside med billeder, da det gør den langsommere og hvis billederne ikke er i en ordentlig størrelse virker det uoverskueligt.

Betydning for hastighedenBetydning for hastigheden

Hjemmesider bliver læst oppefra og ned. Det vil altså sige at alt efter hvordan man har opbygget ens html og css har betydning for hvor hurtigt enkelte dele bliver indlæst. Det er meget vigtigt at ens hjemmeside ikke er for langsom for det gør folk skal vente længere og til sidst bliver de utålmodige og går væk fra din hjemmeside. Det er formentelig ikke noget du selv har haft de store problemer med, men i andre dele af verden er internethastigheden meget lav og derfor kan det tage meget lang tid at indlæse en side hvis den ikke er optimeret. Dette kan heldigvis nemt blive løst. Man bruger noget som hedder Image Optimazation. Image Optimazation går ud på at gøre ens billeder mere hjemmesidevenlige. Man vil typisk gøre ting som skære billedet til, gøre kvaliteten dårligere og andre ting som gør billedet bedre.

Hvor mange billeder?Hvor mange billeder?

Billeder er som sagt rigtig gode, og de kan vise rigtig meget. Men man skal heller ikke overdynge ens hjemmeside med billeder, da det så kan blive helt uoverskueligt og man kan ikke komme til at læse noget om hjemmesiden.

Hvor mange billeder man skal have afhænger selfølgelig meget af hvad man vil med sin hjemmeside. Hvis man sælger plakater er det selvfølgelig en rigtig god ide med mange billeder, men er man derimod et forsikringsselskab er det ikke de mest interresante billeder man kan putte på. Så man bliver nødt til at prøve sig lidt frem og se hvad der virker bedst.

Man bør som minimum have et billede pr. side, og det kan sagtens være flere. Hvis det er en lang side eller man har billeder som passer godt til teksten.

Så hvad kan vi konkludere?Så hvad kan vi konkludere?

Billeder er altså et rigtig godt middel til at nå ud til sin forbruger. De er overskuelige og de gør det nemmere for forbrugeren at sætte sig ind i situationen. Man bør som minimum have et billede pr. side. men gerne flere! Det kræver blot at billederne har betydning. Hvis man sætter billeder ind som ikke har betydning for noget på siden er de blot til distraktion og modvirker dermed ens budskab.

Det er vigtig at man optimerer sine billeder således at alle har en rimelig mulighed for at kunne se dem. Det er meget vigtigt og specielt hvis man gerne vil ud på det internationale marked.

Så brug billeder men brug dem fornuftigt. Du skal ikke overdynge folk med dem men heller ikke fjerne dem. Prøv dig frem og se hvad der virker bedst for din hjemmeside.