Billeder på hjemmesider

Billeder er det som kan gøre din hjemmeside enestående. Det er den primære måde du kommunikerer med din forbruger på, og billeder gør det rigtig nemt for forbrugeren at se hvad du sælger eller hvad dit budskab er. Det er derfor vigtigt at du vælger billeder som passer til din hjemmeside for ellers bliver billederne bare et forstyrrende element på hjemmesiden. Men det at vælge de rigtige billeder er kun en del af at have billeder på hjemmesider. Det er vigtigt at billederne er tilpasset således at alle kan få glæde af dem uden at det gør hjemmesiden langsommere, men samtidig er i en god nok kvalitet til at man kan se hvad det er et billede af. For ellers hjælper de ikke specielt meget.

Hvor skal jeg bruge billeder?Hvor skal jeg bruge billeder?

Billeder er meget kraftfulde og kan have stor virkning på din forbruger. Men de kan også blive brugt for meget rigtig hurtigt. Det gælder om kun at bruge billeder der hvor det giver mening. Det vil være meget forskelligt alt efter hvad der er på din hjemmeside. Hvis du har en rejseblog vil du lægge mange billeder op, men sælger du derimod elastikker er det ikke så spændende.

Du bør have mindst et billede på hver side. Hvis du ikke har et billede som giver mening til teksten kan du stadig bruge billedet til at fange læserens opmærksomhed.

En populær trend blandt websider, er at bruge et stort billede som baggrund for hjemmesiden. På den måde mindsker man nødvendigheden og brugen af billeder på ens hjemmeside.

Den rigtige kvalitetDen rigtige kvalitet

Det er ekstremt vigtigt at man bruger den rigtige kvalitet til ens billeder. Billeder kan fylde op til flere Megabytes, men du burde ikke have billeder som fylder mere en 1MB! og det er absolut maximum. Det er kun baggrundsbilleder som skal komme tæt på denne MB resten skal gerne være tættere på 100 kilobyte. Det kan virke helt vildt i starten men det er den bedste måde.

Så hvordan gør man filen mindre?

At reducere kvaliteten er en rigtig god måde at reducere filstørrelsen. Men man skal passe på man ikke gør det for meget da billedet så bliver utydeligt.

Kvaliteten af et billede ses ofte i dpi (dots per inch), oftest er billeder på omkring 300dpi men fås i op til 1200dpi. Men en computerskærm kan maximalt vise billeder i 72dpi så det giver ingen mening at have den højere.

Fokuser på det vigtigeFokuser på det vigtige

Mange billeder har ofte også meget baggrund med i sig. Så man kan nemt beskære billedet således at man fokuserer på det vigtige i billedet. Det er ikke baggrunden som forbrugeren skal se men derimod det som er vigtigt.

En normal fejl for mange billeder er at man vil have det man tager billede af i midten. Men det skal helst være en smule fra midten, for at det ser mest naturligt ud. Så du kan også beskære dit billede således at midten bliver rykket lidt. Samtidig med at man får formindsket sin filstørrelse.

Hvis man ikke har billeder som fokuserer på det vigtige kan de hurtigt blive forstyrrende og dermed mister de deres effekt og vi vil helst have den største reaktion fra vores læser.